مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی چگونه است؟4 راهکار

مدیریت عملکرد

مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نتیجه آن موفقیت و ارتقا سازمان است.مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی شامل مراحل ارزیابی،بهبود عملکرد و فرآیند های سازمانی به منظور ارتقا و بالا رفتن بهره وری سازمان می شود. ما در این مقاله به بررسی نحوه کار مدیریت عملکرد سازمان های صنعتی می پردازیم همراه ما باشید تا با نکات مهم این موضوع بیشتر آشنا شویم.

تعیین اهداف و شاخص های عملکرد

اولین کاری که در مورد مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی  باید انجام دهیم تعیین اهداف و شاخص های عملکرد است که سازمان به دنبال دستیابی آن ها است.این اهداف و شاخص ها باید به گونه ای برنامه ریزی شوند که تمام عملکرد های درون سازمان و فرآیند ها را ارزیابی کنند.

مدیریت عملکرد

ارزیابی مستمر عملکرد

ارزیابی مستمر عملکرد در سازمان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.ارزیابی باید به صورت دوره ای انجام شود و کارکنان سازمان هم باید از نتایج و بازخورد این ارزیابی ها مطلع شوند.این ارزیابی ها باید به صورت مستمر انجام شوند تا تمام نقاط ضعف و قوت سازمان را نشان دهد و با استفاده از این ارزیابی ها راهکار هایی برای بهبود شرایط سازمان ارائه کنیم.

آموزش و توسعه کارکنان

در مدیریت عملکرد سازمان های صنعتی آموزش توسعه کارکنان یکی از موثرترین راهکارها برای بهبود عملکرد کارکنان سازمان است. با برگزاری دوره های آموزشی می توانیم مهارت های مورد نیاز کارکنان خود را افزایش دهیم و آن ها را بای انجام بهتر وظایف خود اماده کنیم.

استفاده از فناوری های نوین

استفاده از فناور ی های نوین و به روز دنیا این امکان را به ما می دهند تا به ارزیابی بهتر و سریع تر اطلاعات بپردازیم.این فناوری ها امکان تحلیل داده ها و جمع آوری داده ها را برای ما فراهم می کنند و به ما کمک می کنند تا بتوانیم بهترین تصمیم را برای سازمان بگیریم و در روند بهبود بهره وری سازمان موثر است.

هدف اصلی مدیریت عملکرد سازمان چیست؟

هدف اصلی مدیریت عملکرد ارزیابی تمام سیستم ها، فرآیندها و رویه ها و منابعی است که بر کیفیت عملکرد سازمان تاثیر می گذارند. هدف از مدیریت عملکرد پایش، ارزیابی و کسب اطمینان از صحت و دقت اقدامات و تصمیم گیری ها در سیستم هایی نظیر جذب، استخدام و خروج، آموزش و بهسازی منابع انسانی، مالی و جبران خدمات، برنامه ریزی منابع انسانی و جانشین پروری است.

ارزشیابی ابعاد متفاوت در مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی

  • یکپارچگی و همسویی عملکرد رهبران با اهداف کلان، راهبردها و چشم انداز سازمان
  • مهارت های ارتباطی و بینافردی رهبران
  • خلاقیت، نوآوری، ایده پردازی و مهارت های حل مسئله رهبران
  • دانش به روز و معتبر
  • اخلاق حرفه ای (مسئولیت پذیری و تعهد سازمانی، رعایت حقوق و منافع دیگری)
  • اشتیاق و انگیزه یادگیری
  • روحیه نقدپذیری، خوداصلاح گری و پذیرش تغییر
  • روحیه و مهارت های لازم برای کار تیمی اثربخش
  • مهارت های رهبری (در غالب رهبری تیم و خود رهبری)
  • سرعت و چابکی در فرآیند یادگیری و تغییر

 

مدیریت عملکرد

از مزایای مدیریت عملکرد  در سازمان های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برانگیختن پرسنل برای داشتن عملکرد مطلوب
  • کمک به پرسنل برای ارتقاء مهارتشان
  • تقویت فرهنگ سازمانی
  • یافتن پرسنل مستحق ارتقاء شغلی
  • تصمیم برای پرسنلی با عملکرد ضعیف

قبل از ادامه و بررسی تاثیر مدیریت عملکرد در به دست آمدن اهداف راهبری سازمان توجه شما را به مقاله فرصت های کسب و کار در صنعت جلب می کنیم .

اهداف فرایند مدیریت عملکرد در سازمان‌ها

بعد از پاسخ به سوال مدیریت عملکرد چیست به اهداف این فرآیند در سازمان‌ها می‌پردازیم. سازمان‌ها از مدیریت عملکرد کارکنان، سه هدف راهبردی، اداری و توسعه‌ای را دنبال می‌کنند که در ادامه به تفصیل شرح داده می‌شود:

اهداف راهبردی

سازمان با اجرای فرایند مدیریت عملکرد و از طریق ایجاد ارتباط میان رفتار کارکنان و اهداف سازمان، زمینه را برای تحقق اهداف راهبردی خود در کسب و کار فراهم خواهد کرد. مدیریت عملکرد فرایندی است که با تبیین انتظارات سازمان از کارکنان آغاز می‌شود و با اندازه‌گیری عملکرد آنها پایان می‌یابد. بنابراین مدیریت عملکرد تنها زمانی به اهداف کاربردی خود دست می‌یابد که اندازه‌گیری‌ها واقعی باشند و به صورت اصولی انجام شده باشند و اهداف و بازخوردها به درستی به کارکنان ابلاغ شده باشند.

اهداف اداری

اهداف اداری به مجموعه راه‌هایی گفته می‌شود که سازمان برای ارائه اطلاعات و تصمیم‌های خود به کارکنان استفاده می‌کند. این تصمیم‌ها می‌تواند در مورد موضوعاتی چون حضور و غیاب، حقوق و مدیریت مزایا، برنامه‌های مربوط به نگهداشت کارکنان، مزایای رفاهی، خاتمه قرارداد، استخدام نیروهای جدید و قطع همکاری با نیروهای فعلی باشد. تصمیمات مربوط به پرداخت به عنوان یکی از ابزارهای اصلی نگهداشت کارکنان، از مهم‌ترین تصمیماتی است که مدیران اتخاذ می‌کنند.

اطلاعاتی که طی فرایند مدیریت عملکرد و بر اساس اهداف اداری جمع‌آوری می‌شوند، تأثیر به‌سزایی بر آینده سازمان و کارکنان خواهند داشت، اما این امر نباید مانعی برای مدیریت عملکرد در سازمان ایجاد کند. اگر معیارهای ارزیابی به درستی تعریف شوند و روایی و پایایی لازم را داشته باشند، اطلاعات قابل استنادی به دست خواهند داد که در نهایت منافع سازمان و کارکنان را به دنبال خواهد داشت.

مدیریت عملکرد

اهداف توسعه‌ای

اهداف توسعه‌ای به این معنی است که اجرای فرایند چرخه مدیریت عملکرد در سازمان های صنعتی، زمینه‌ساز توسعه دانش و مهارت کارکنان خواهد شد. ارزیابی عملکرد اگر به شکل اثربخش اجرا شود، باعث آگاهی کارکنان از نقاط ضعف و قوت خود می‌شود و راهکارهای لازم را به آنها ارائه می‌دهد. نکته مهم در تحقق اهداف توسعه‌ای این است که کارکنانی که به اهداف مورد انتظار دست یافته‌اند، می‌توانند فراتر از اهداف عمل و ارزش سازمانی بیشتری برای خود کسب کنند.

کلام پایانی

مدیریت عملکرد در سازمان‌های صنعتی یک فرآیند پیچیده و چند بعدی است که نیازمند توجه به جزئیات و استفاده از راهکارهای موثر می‌باشد. با تعیین اهداف و شاخص‌های عملکرد، ارزیابی مستمر، آموزش و توسعه کارکنان و استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توان عملکرد سازمان را بهبود بخشید و به اهداف تعیین شده دست یافت.

سوالات متداول

1.مدیریت عملکرد در سازمان‌های صنعتی چیست؟

مدیریت عملکرد فرآیندی سیستماتیک از تعریف اهداف، سنجش پیشرفت و ارائه بازخورد به کارکنان است؛ به‌منظور بهینه‌سازی عملکرد آن‌ها و دستیابی به اهداف سازمانی.

2.چرا مدیریت عملکرد در سازمان‌های صنعتی اهمیت دارد؟

مدیریت عملکرد به سازمان‌های صنعتی کمک می‌کند تا بهره‌وری کارکنان را افزایش دهند، اهداف استراتژیک خود را محقق کنند و محیط کاری مثبت و انگیزشی ایجاد کنند.

3.چه روش‌هایی برای ارزیابی عملکرد کارکنان در سازمان‌های صنعتی وجود دارد؟

روش‌های مختلفی برای ارزیابی عملکرد وجود دارد، از جمله استفاده از سیستم‌های ارزیابی عملکرد، برگزاری جلسات بازخورد منظم، استفاده از معیارهای کمی و کیفی، و تشویق به خودارزیابی.

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!
مراحل راه اندازی کسب و کار در ایران

مراحل راه‌اندازی کسب و کار در ایران چگونه است ؟ توضیحات جامع

آنچه در این پست میخوانید مراحل 12 گانه راه اندازی کسب و کار در ایرانمرحله اول: تحقیق و برنامه‌ریزیمرحله دوم:…

بیشتر بخوانید
فرصت های کسب و کار در صنعت

فرصت های کسب و کار در صنعت چه مواردی هستند ؟ توضیحات جامع

آنچه در این پست میخوانید لیست 6 تایی از فرصت های کسب و کار در صنعتنقش صنعت  در فرصت‌های کسب و کارایجاد همکاری‌های استراتژیکچهار فرصت کسب و کار…

بیشتر بخوانید
ماده های قانونی هیئت مدیره

ماده های قانونی مربوطه به هیئت مدیره شرکت ها

آنچه در این پست میخوانید ماده 107   ماده 107 شرکت سهامی به وسیله هیات مدیره‌ای که از بین صاحبان…

بیشتر بخوانید

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

You cannot copy content of this page