تست روانشناسی درونگرا و برونگرا شامل چه مواردی می شود ؟ توضیحات جامع
تست روانشناسی دورنگرا و برونگرا به ما کمک می کند تا به دنیای پر از رمز و راز شخصیت ها سفر کنیم و بتوانیم با بخشی از شخصیت خود آشنا شویم.درونگرا و برونگرا بودن دو صفت مهم هستند که نحوه تعاملات ما ، واکنش های ما به اتفاقات زندگی و در کل الگو هایی رفتاری ما را مشخص می کنند. تست های روانشناسی دورنگرا و برونگرا به ما کمک می کنند تا درک بهتری از شخصیت خود داشته باشیم همراه ما باشید تا با این تست و مواردی را که شامل می شود بیشتر آشنا شویم.
تعریف درونگرایی و برونگرایی
درونگرایی و برونگرایی در واقع دو قطب یک طیف شخصیتی هستند. درونگرایان افرادی هستند که انرژی خود را از فعالیتهای فردی و تنهایی به دست میآورند. آنها معمولاً از گذراندن وقت با خود لذت میبرند و تمایل دارند زمان بیشتری را در خلوت سپری کنند. فعالیتهایی نظیر کتابخوانی، نوشتن، و تفکر عمیق از جمله فعالیتهای محبوب درونگرایان هستند.
برونگرایان، برعکس، انرژی خود را از تعاملات اجتماعی و ارتباط با دیگران دریافت میکنند. آنها علاقهمند به ملاقات با افراد جدید، شرکت در رویدادهای اجتماعی، و انجام فعالیتهای گروهی هستند. معاشرت و گفتگو با دیگران برای آنها شادیبخش است و از فعالیتهای جمعی لذت میبرند.
تاریخچه نظریه دورنگرا و برونگرایی
نظریه مربوط به دورنگرایی و برونگرایی برای اولین بار توسط کارل یونگ سوئیسی مطرح شد.یونگ یکی از روانشناسان معروف در حوزه روانشناسی رفتاری است . قسمتی از نظریه یونگ در مورد دو نگرش درون گرایی و برون گرایی است . درون گرایی یعنی برگرداندن انرژی روانی به سمت درون است . افراد درون گرا علاقه و تمایل زیادی به سکوت دارند و در اجتماع افرادی با ملاحظه هستند ، هنگامی که مشغول کاری هستند خیلی در آن کار غرق می شوند و متوجه اطراف خود نمی شوند و درون گراها خیلی بیشتر در فکر فرو می روند . این افراد با سرعت کم ولی با دقت زیاد نسبت به برون گراها کار می کنند .
در رابطه با تعریف درونگرایی در وبسایتsimplypsychology.org آمده است که :
Introverts are individuals that recharge when they have time to engage in introspection. They tend to prefer engaging in the internal world, reflecting on their own feelings, emotions, and thoughts.
آزمون های شخصیتی دورنگرایی و برونگرایی چگونه کار می کنند؟
این آزمون ها به این صورت کار می کنند که یک نمای کلی از نوع شخصیت شما تعاملات اجتماعی،نحوه برخورد با مشکلات و افراد مختلف را به ما نشان می دهند.این سوالات طراحی شده اند تا شما بتوانید با الگوهای رفتاری و شخصیتی خود آشنا شوید و با درک درست از برونگرا و درونگرا بودن با نوع شخصیت خود اشنا شوید.
نمونه هایی از سوالات آزمون های شخصیتی
نحوه وقت گذراندن در زمان های آزاد
نحوه گذارندن وقت آزاد آیا ترجیح می دهید که در زمان اوقات فراقت مایل هستید به تنهایی به فعالیت هایی مثل تماشای فیلم مورد علاقه خود بگذارنید یا از فعالیت در برنامه های گروهی لذت می برید؟
واکنش به استرس
در زمان های که دچار استرس می شود نیاز به خلوت کردن پیدا می کند یا از صحبت با دیگران احساس بهتری پیدا می کنید؟
انرژی گرفتن
ایا پس از معاشرت با دیگران احساس بهتری پیدا می کنید و می توانید به طور طولانی با افراد مکالمه کنید یا اینکه بعد از تعامل با دیگران احساس خستگی می کنید و نیاز به استراحت دارید؟
سبک برقراری ارتباط
آیا به راحتی دوست پیدا می کنید یا با افراد غریبه به راحتی ارتباط می گیرید و می توانید مکالمات طولانی با آن ها داشته باشید یا روابط نزدیک و عمیق با تعداد محدود را ترجیح می دهید؟
نتایج و تفسیر آنها
پاسخهای شما به این سوالات میتواند نشاندهنده میزان درونگرایی یا برونگرایی شما باشد. به عنوان مثال، اگر شما به سوالاتی که نشاندهنده تمایل به فعالیتهای فردی و تنهایی است، بیشتر پاسخ مثبت بدهید، احتمالاً درونگراتر هستید. برعکس، اگر شما به سوالاتی که نشاندهنده تمایل به تعاملات اجتماعی و فعالیتهای گروهی است، بیشتر پاسخ مثبت بدهید، احتمالاً برونگراتر هستید.
اهمیت شناخت ویژگیهای شخصیتی
شناخت ویژگیهای شخصیتی خود میتواند به شما کمک کند تا تعاملات اجتماعی و الگوهای رفتاری خود را بهتر درک کنید. این آگاهی میتواند به بهبود روابط شخصی و حرفهای شما کمک کند و به شما اجازه دهد زندگی متعادلی بین فعالیتهای فردی و اجتماعی داشته باشید. برای مثال، اگر شما بدانید که درونگرا هستید، میتوانید زمان بیشتری برای فعالیتهای فردی که به شما انرژی میدهند، اختصاص دهید. از طرف دیگر، اگر شما برونگرا هستید، میتوانید به دنبال فرصتهای بیشتری برای تعاملات اجتماعی و فعالیتهای گروهی باشید.
خصوصیات افراد برونگرا
بسیاری از مردم سوال می کنند که چگونه شخصیت برونگرا داشته باشیم؟ در ابتدا بدانیم فردی صریح که از بودن در کنار مردم و صحبت کردن با مردم لذت می برد، فردی برونگرا است.
برونگراها دوستانه، پرحرف و حساس هستند. آنها نظر خود را بیان کرده و سعی می کنند با صحبت کردن دلیل چیزی را پیدا کنند. انرژی برونگراها از طریق تعاملات اجتماعی تخلیه می شود.
برونگراها با خانواده، دوستان و غیره دوست هستند و با آنها معاشرت می کنند. زیرا می توانند با برقراری ارتباط کلامی با دیگران، هر موقعیتی را مدیریت کنند. برونگراها افراد فعال اجتماعی با لیست دوستان بسیار طولانی هستند.
برونگراها به راحتی تغییر را می پذیرند. آنها آشکارا درباره خود با افرادی که می شناسند و به آنها اعتماد دارند ارتباط برقرار می کنند.
افراد نوع درونگرا:
- به ایده های فکری و دنیای درونی ایده ها می پردازد
- عمیقاً فکر می کند، سؤال می کند، در پذیرش واقعیت ها مشکل دارد
- ممکن است دیگران او را بی دست و پا و دست و پا چلفتی بدانند
- ممکن است بین ساده لوحی کودکانه یا چیزهای عجیب و غریب غیرقابل پیش بینی در نوسان باشند
- آنها ممکن است انتقاد از ایده های خود را به عنوان حملات شخصی تفسیر کنند
- فیلسوفان و اکثر روشنفکران از این نوع هستند
افراد نوع برونگرا:
- تفکر عقلانی و منطق غالب است
- عملی است، نظم را دوست دارد
- افکار و اعمال آنها بر اساس تجزیه و تحلیل داده های عینی است
- او استدلال می کند که تنها حقیقت از آن خودش است و صبر ندارد
- در حل مشکلات مهارت دارد
- احساس وظیفه قوی دارد
- ممکن است فاقد محبت و تحمل باشد
- دانشمندان، مدیران، تکنسینها، وکلا، مهندسان در این نوع روانشناختی رایج هستند
علت درونگرایی چیست؟
دانشمندان نمی توانند دلیل مشخصی برای درونگرایی افراد ارائه دهند. اما با توجه به بررسی های انجام شده، مشخص شده که عملکرد مغز افراد درونگرا و برونگرا با یکدیگر متفاوت است.
به طور مثال جریان خون در لوب پیشانی این افراد بیشتر از افراد برونگرا است. به همین دلیل افراد درونگرا راحت تر تصمیم گیری می کنند و برای رفع مشکل راه حل مناسبی ارائه می دهند.
نقطه ضعف و قوت افراد درونگرا
از مهم ترین نقاط قوت این افراد می توان به توانایی تخیل و قدرت برنامه ریزی آن ها اشاره کرد. همچنین این افراد به راحتی می توانند در شرایط بحرانی خودشان را کنترل نمایند. بنابراین در هنگام بروز مشکلات با خونسردی و منطقی راه حلی برای رفع مشکل ارائه می دهند.
از نقاط ضعف آن ها نیز می توان به ضعف آن ها در کارهای گروهی، ناتوانی در برقراری تماس چشمی و فرار از اجتماع اشاره نمود. افرادی با تایپ شخصیتی درونگرا، از تنهایی انرژی می گیرند و بازدهی بیشتری دارند.
کلام پایانی
تست روانشناسی برونگرا و درونگرایی به بررسی نبه های مهمی از شخصیت ما می پردازد و نقاط قوت وضعف ما در رابط اجتماعی در برخورد با مسائل و… را به ما نشان می دهد.ما هرچه بیشتر در مورد خود و شخصیت خود بدانید با درک بهتر از خودمان می توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.از اینکه تا پایان این مطلب ما را همراهی کردید سپاس گذاریم.
سوالات متداول
1.درونگرایی و برونگرایی چه تفاوتی با هم دارند؟
درونگرایان انرژی خود را از فعالیتهای فردی و خلوت کردن به دست میآورند و معمولاً تمایل دارند زمان بیشتری را در تنهایی یا با دوستان نزدیک بگذرانند. برونگرایان انرژی خود را از تعاملات اجتماعی و ارتباط با دیگران دریافت میکنند و از شرکت در رویدادهای اجتماعی و ملاقات با افراد جدید لذت میبرند.
2.آیا ممکن است یک فرد هم ویژگیهای درونگرا و هم برونگرا را داشته باشد؟
بله، بسیاری از افراد درونگرایی و برونگرایی را به صورت ترکیبی تجربه میکنند. این افراد معمولاً به عنوان آمبیوررت (ambivert) شناخته میشوند و میتوانند بسته به موقعیت و شرایط، ویژگیهای هر دو گروه را نشان دهند.
3.چگونه میتوانم بفهمم که من درونگرا یا برونگرا هستم؟
شرکت در آزمونهای شخصیتی که به طور خاص برای سنجش درونگرایی و برونگرایی طراحی شدهاند، میتواند به شما کمک کند تا میزان درونگرایی یا برونگرایی خود را بفهمید. این آزمونها معمولاً شامل سوالاتی هستند که به الگوهای رفتاری و ترجیحات شما پرداخته و بر اساس پاسخهای شما، نتایجی را ارائه میدهند.
برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. صفحه ورود و ثبت نام