روشهای بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال یکی از روشهای موثر برای رسیدن به مشتریان در دنیای دیجیتال امروزی است. این روشها شامل استفاده از رسانههای دیجیتال مانند وبسایتها، ایمیل، شبکههای اجتماعی، موبایل و غیره است. در این مقاله به بررسی چندین روش بازاریابی دیجیتال میپردازیم.
تفاوت بازاریابی سنتی با بازاریابی دیجیتال چیست؟
در بازاریابی سنتی، ارتباط فروشنده با مشتریان به صورت یک طرفه است. در بازاریابی سنتی، کمپین ها به خوبی برنامه ریزی می شوند و در زمان و مکان دقیق انجام می شوند. مثلا فروشندگان محصول خود را در تراکت ها، بنرها و یا در تلوزیون و… تبلیغ می کنند. تا مردم با دیدن این تبلیغات اگر علاقه داشتند اقدامی را انجام دهند.
در حالی که در بازاریابی دیجیتالی، ارتباط کاملا دو طرفه است. یعنی شرکت ها می توانند با مخاطبان خود صحبت کنند و به حرف های آن ها گوش دهند. در این نوع بازاریابی هم برنامه ریزی انجام می شود. ولی بازاریابی دیجیتالی انعطاف پذیر است و می توان برنامه را نسبت به زمان و مکان تغییر داد.
علاوه براین، همه تعامل ها بصورت آنلاین و عمومی است. یعنی هرکسی می تواند نظرات، انتقاد و پیشنهاد خود را بیان کند و افراد دیگر هم نظرات آنها را خواهند دید.
مقاله پیشنهادی ما به شما همراهان گرامی: مطالعه مقاله تاثیر شبکه های اجتماعی بر بازاریابی در قرن 21
بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی
بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی شامل استفاده از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و لینکدین برای ارتباط با مشتریان و افزایش آگاهی از برند است. این روش باعث میشود تا برندها بتوانند به طور مستقیم با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و با آنها تعامل داشته باشند.
بازاریابی موتورهای جستجو (SEO)
بازاریابی موتورهای جستجو یا SEO شامل بهینهسازی وبسایت برای موتورهای جستجو مانند گوگل است. هدف از SEO افزایش رتبه وبسایت در نتایج جستجو است تا ترافیک بیشتری به وبسایت جذب شود.
تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)
هزینه به ازای هر کلیک (PPC) یک مدل تبلیغاتی اینترنتی است که برای هدایت ترافیک به وبسایتها استفاده میشود و در آن زمانی که روی تبلیغ کلیک میشود، تبلیغکنندگان هزینهای را پرداخت میکنند.
هزینه به ازای هر کلیک راه بسیار مناسبی برای آن است که تبلیغ شما توسط مردم دیده شود و از آنجایی که شما تنها برای آن دسته از بازدیدکنندگانی که واقعا روی لینک شما کلیک میکنند پول میدهید، میتوانید مطمئن باشید که فقط برای افرادی که علاقهمند به محصولات شما هستند هزینه پرداخت کردهاید.
ابزاری مانند گوگل ادوردز
به شما امکان بررسی کلمات کلیدی مرتبط با محتوای شما را میدهد تا بفهمید مخاطبان خاص شما با چه کلمه کلیدی بیشتر سرچ می کنند. گوگل ادوردز با توجه به هزینه ای که می پردازید و رتبه ای که با توجه به فاکتورهای خود برای سایت شما تعیین می کند، سایت شما را به مخاطبان هدفتان نمایش می دهد. ولی اینکه کسی از شما خرید کند یا نه بستگی به کیفیت سایت و محصولات شما دارد.
بازاریابی محتوا
«بازاریابی محتوا» (Content Marketing)، روشی است که در آن شما میتوانید با تولید محتوای باکیفیت برای کاربران خود، فروش بیشتری را به دست آورید. محتوای مورد نظر را میتوان در هر پلتفرم اینترنتی ایجاد کرد. ارسال پیام در توییتر، آپلود ویدیو در یوتیوب و نوشتن مطالب مختلف در وبسایت، از مصادیق بازاریابی محتوا هستند. این روش دارای کارایی بسیار خوبی است چراکه محتوای شما را با روشهای دیگری از قبیل بازاریابی سئو و شبکههای اجتماعی ادغام میکند و در نتیجه، بهرهوری کار افزایش مییابد.
«بازاریابی محتوا» (Content Marketing)، روشی است که در آن شما میتوانید با تولید محتوای باکیفیت برای کاربران خود، فروش بیشتری را به دست آورید. محتوای مورد نظر را میتوان در هر پلتفرم اینترنتی ایجاد کرد. ارسال پیام در توییتر، آپلود ویدیو در یوتیوب و نوشتن مطالب مختلف در وبسایت، از مصادیق بازاریابی محتوا هستند. این روش دارای کارایی بسیار خوبی است چراکه محتوای شما را با روشهای دیگری از قبیل بازاریابی سئو و شبکههای اجتماعی ادغام میکند و در نتیجه، بهرهوری کار افزایش مییابد.
بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی شامل ارسال ایمیلهای تبلیغاتی به مشتریان و افرادی که علاقهمند به محصولات یا خدمات شما هستند است. این روش یکی از روشهای موثر برای حفظ روابط با مشتریان و افزایش فروش است.
بازاریابی موبایلی
بازاریابی موبایلی شامل استفاده از اپلیکیشنها، پیامک و وبسایتهای بهینهسازی شده برای موبایل برای ارتباط با مشتریان است. با توجه به افزایش استفاده از دستگاههای موبایل، این روش بازاریابی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
بازاریابی پورسانتی
«بازاریابی پورسانتی» (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش، روشی است که در آن به ازای جذب هر مشتری، مبلغی به فرد جذبکننده پرداخت میشود. این نوع بازاریابی مانند استخدام کارمند برای فروش محصولات یا خدمات یک شرکت و پرداخت پورسانت به ازای هر فروش است. در بازاریابی پورسانتی، تنها برای فروشهای صورت گرفته پول پرداخت میشود و هیچگونه پیش پرداختی به فرد تبلیغکننده تعلق نمیگیرد. بسیاری از وبلاگ نویسان یا وبسایتهای فروش اینترنتی از این نوع بازاریابی استفاده میکنند.
نکته قابل توجه در بازاریابی پورسانتی این است که باید پیش از جذب افراد قوانین و مقررات مشخصی را بین طرفین مشخص کنید. فروشندگان، معرف برند شما هستند و همیشه باید شعار برندتان را به گوش مشتریان برسانند. از اینرو، کلمات بخصوصی که میخواهید فروشندگان از آنها استفاده کنند را در اختیارشان قرار دهید. به علاوه، حتماً باید یک قرارداد کاری نیز برای افراد علاقهمند به همکاری در فروش تهیه کنید.
بازاریابی ویروسی
(Viral Marketing)، روشی است که در آن از تولید محتوایی جذاب، طنز یا حتی عجیب برای افزایش به اشتراکگذاری مطالب و جذب بازدیدکنندههای بیشتر استفاده میشود. بازاریابی ویروسی، ترافیک وبسایت را در یک بازه زمانی کوتاه به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
انجام این روش بسیار دشوار است اما ارزش امتحان کردن را دارد. شرکتهایی با مدل کسب و کار B2C بیشترین علاقه را به این نوع بازاریابی از خود نشان میدهند. این شرکتها میتوانند با استفاده از حسابهای شبکههای اجتماعی خود در پلتفرمهای مختلف، بازدیدکنندههای بسیار زیادی را جذب کنند.
نتیجهگیری
روشهای بازاریابی دیجیتال متنوع و موثر هستند و میتوانند به کسب و کارها کمک کنند تا به مشتریان خود برسند و فروش خود را افزایش دهند. با انتخاب روش مناسب بازاریابی دیجیتال، میتوانید برند خود را به سطح بعدی برسانید.
برای ارسال نظر لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. صفحه ورود و ثبت نام